Spiritual Outlaw Natasja de Groot: “Zonder ademen is yoga gymnastiek”

Natasja de Groot is yogadocent en wij vroegen haar: wat is volgens jou een Spiritual Outlaw? En nieuwsgierig als we zijn vroegen we haar natuurlijk het t-shirt van het lijf! Waar ben je enthousiast over in je leven? Wat is jouw legacy? En wat is jouw super power? Nieuwsgierig naar deze Spiritual Outlaw, lees hieronder haar verhaal!

 

“Ik bewandel niet de gebaande paden,

ondanks alle weerstand en ongemakken”

 

Een Spiritual Outlaw is iemand die buiten de gebaande paden gaat, buiten alle regels en zijn of haar eigen waarheid leeft. Daar voel ik me verbonden mee. Ik kan me echt verbazen over de hokjes waarin veel mensen leven, het doen zoals “het hoort”. Ik geloof dat je op die manier geen vol leven kan leiden, want een Spiritual Outlaw leeft per definitie buiten zijn comfortzone, ze gaan het aan, de weerstand en het ongemak. Het zijn mensen die als ze iets tegenkomen waar hun hart sneller van gaat kloppen, maar ook angst ervaren zeggen: ‘maar ik ga het wel doen!’ Daar zit de groei.

“Zonder ademen is yoga gymnastiek”

 

In mijn yogalessen, begeleid ik mensen naar binnen, ik nodig ze uit om helemaal zichzelf te zijn. Dat kan alleen maar als de oefening, met aandacht en ademhaling ondersteund wordt, anders is het gewoon gymnastiek. Dat is wat maakt dat je in het moment komt en dat is pure magie. Als er iets is wat mensen in mijn les ervaren is het, bevrijding, zowel fysiek als emotioneel.

 

“Op de yogamat beleef ik de wereld”

 

Alles wat ik in het dagelijks leven ervaar, kom ik tegen op de yogamat. Het laat me op een hele zachte, maar ook confronterende manier zien waar ik sta in mijn ontwikkeling en in het leven. Het voelt als bevrijding, alles wordt ruimer, dieper en vrijer en dat neem ik mee, overal waar ik ga en sta. Er zit zoveel gelaagdheid in de oefeningen, zowel fysiek als emotioneel. Dat houdt niet op en daar word ik hongerig van.

 

“Elke keer als er een deurtje opengaat,

wordt mijn werkelijkheid anders”

 

Ik ben op dit moment zo enthousiast over het ontdekken van de ruimte in mijzelf, dat ik al die verschillende kamertjes in mijzelf mag ervaren en voelen. Ik ben me er heel bewust van dat ik heel veel deurtjes heb dichtgedaan in mijn leven. Maar hoe fijn is het om de deur open te doen en kijken wat erachter zit, om vandaar uit weer verder te gaan. Er zit zoveel potentieel, en ik ontdek veel over mezelf. Ook de niet leuke dingen. Dat wil ik delen met andere mensen, mijn reis van bewustwording en anderen daarin meenemen op hun reis. Ik wil helemaal omarmen wie ik ben, zodat ik andere mensen kan inspireren ook zichzelf te zijn.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *